Wine Shack

Borblog. Nem értünk hozzá, de belepofázunk. Merthogy mi lennénk a fogyasztók. Sőt, ami megtetszik, azt áruljuk is. Kérdés?

Webshop

ws szines.jpg

Forró témák

Akik folyton beledumálnak

Régebbi írások

Facebook

Fehérszőlő, ami jó!

2014.04.12. 14:54 winelover Mr.White

9.jpgTörök Béla – Fehérszőlő 2012 /Tokaj

Pohárban könnyed, halovány sárga (szalma) színben játszik, ami a megszokott édes borok mély arany színével szemben egy kellemes különbség. Illatában számomra rejtőzködő, könnyed, semmiképpen sem tolakodó, enyhén bodzás jegyeket hordoz. Leginkább fehér virágba borult fák jutnak eszembe. Így, a tavasz majdnem közepén pont ilyenre van szükség. Friss és üde, kóstolásra csábít. Kellemes, lágy édeskés íz jellemzi, ami a szájban bombaként robbanva gyorsan el is illan. Ettől viszont sokkal jobban fogyasztható, nem érezni úgy, hogy egy pohár után már nem kívánsz többet. Hasonlót tapasztaltam már Tokajban a Demetervin Szamorodniját kóstolva. Nyilván ki-ki képességeinek megfelelően fogyaszt, de ez a bor egy könnyű beszélgetés alkalmával igencsak megállja a helyét…, nem lesz telített tőle az ember.

Török Béla munkássága számomra még nem okozott csalódást, hiszen mindig magas színvonalon teljesít, de ez a bora kicsit meglepett. Ez persze pozitív meglepetés, mivel egy – tradicionális magyar fajta, ide vagy oda – kevésbé karakteres szőlőfajta, amit az eddigi kóstolásaim nem emeltek magasabbra a simán átlagosnál. Ezért lepett meg, hogy lehet ilyen JÓ is. Nagybetűvel. A hab a tortán pedig a bor árazása, ami nálam a minden kóstoláskor felmerülő „Finom és kellemes, na de mennyibe kerül?” kérdést alapjaiban teszi fölöslegessé. Helyesebben csak érdektelenné, mivel az abszolúte elérhető kategóriába tartozik. És ha már volt hab azon a tortán, akkor legyen koktélcseresznye is: a természetes édes borokra általában jellemző kisebb kiszerelés – értem ez alatt a 0,5, illetve kisebb palackokat – helyett ez egy klasszikus 0,75-ös palack. Könnyű tárolni, könnyű szeretni. Béla munkájáról szándékaink szerint, nem utoljára esik szó. (1400 – 1800 HUF)

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://wineshack.blog.hu/api/trackback/id/tr575995964

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Bor blogajánló 2014.04.14. 12:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Bor blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása