Wine Shack

Borblog. Nem értünk hozzá, de belepofázunk. Merthogy mi lennénk a fogyasztók. Sőt, ami megtetszik, azt áruljuk is. Kérdés?

Webshop

ws szines.jpg

Forró témák

Akik folyton beledumálnak

Régebbi írások

Facebook

X-men - Kezdetek

2014.03.15. 19:43 winelover Mr. Red

hapiness.jpgA borral kapcsolatos írásaim nagyjából három részre tagolhatóak. (A borral meglévő kapcsolatom ennél jóval többre, de azzal most nem untatlak benneteket.) Még a Hard Rock Magazin szerkesztőjeként kezdtem el amolyan nem tudományos de ismeretterjesztő firkálmányokat közölni erről a témáról. Mivel a HRM egy rockmagazin, a maga nemében egyébként igen tekintélyes, ezen írások tematikáját megszabta a közönség, akihez szóltak. A teljesség és a szakmai mélység igénye nélkül, könnyed hangvételben szerettem volna hódolni eme másik hobbimnak (az egyik nyilván a rockzene), néhány rockertársamban elültetve talán az igényét a témában való további elmélyülésnek.

Zene és gasztronómia, avagy mit isznak a rockerek? – Első rész: A kannás bor halála

Zene és gasztronómia, avagy mit isznak a rockerek? – Fröccsöm, fröccsöm, te mindenem!

Ennek a gyermekien naiv korszaknak azonban hamar vége szakadt, egyéb elfoglaltságaim miatt abba kellett hagyjam a szerkesztői munkát a lapnál. Ritkábban, szabadabb időbeosztásban azért folytattam az írogatást egy kisebb blogon (mely szintén alapvetően rockzenei), ezt a korszakot tartom én a másodiknak. A borral kapcsolatos esszék hangvétele idővel – ahogy jómagam is egyre többet tanultam és tapasztaltam – kicsit komolyodott és lassan a zenei utalások is kikoptak belőlük. Aztán egyszer csak megszületett egy emblematikus figura, a borkedvelő Rockerblogger, mint alteregó, akinek az anyósa – épp, mint Hofié – mindent jobban tud. Azt elárulom, hogy ez az anyós azért nem teljesen légből kapott figura :)

Zene és gasztronómia – Miben ússzon a hal, ha főtt?

Zene és gasztronómia – A délceg tokaji Olivérről...

Zene és gasztronómia – Hová tűnt a könnyed elegancia?

Zene és gasztronómia – Házisonka, stifolder és a földi paradicsom - a magyar Provence

Zene és gasztronómia – Giccses, mint a naplemente. Vagy mégsem?

Zene és gasztronómia – (Bor)kő, kavics, (metsző-)olló. Aki nyer, az a fogyasztó.

Zene és gasztronómia – Hey, man! Nem is vagy te barbár! Avagy, tényleg a méret a lényeg?

Borban az igazság! – az egyetlen, ami jó volt 2012-ben. Szubjektív évértékelő.

Rockerblogger borozni indul, avagy jó bornak is kell a cégér!

Rockerblogger néhány dolgot nem ért. De azért nagy baj egyelőre nincsen.

Rockerblogger elmélkedései fajtákról és trendekről

Mádi Furmint Ünnep, 2013. szeptember 6. (első nap)

Mádi Furmint Ünnep, 2013. szeptember 7. (második nap)

Helyzetjelentés rockerbloggertől, azaz mégiscsak van jó kékfrankos?

A borozgatás mindeközben – láthatóan (olvashatóan) – egyre komolyabbá vált: hóbortból szenvedéllyé. Ráadásul, mivel baráti körből egyre több pozitív visszajelzést kaptunk az általunk ajánlott nedűkkel kapcsolatban, Mr. White-tal arra gondoltunk, érdemes lenne ezt a hobbit egy magasabb szintre emelni.

Így nemsokára elindul egy webshop, azokat a borokat fogjuk forgalmazni, amiket mi is iszunk. Ha már ennyi időt töltünk – leginkább a saját szórakoztatásunkra – a hazai felhozatal áttekintésével, leválogatásával, talán érdemes ezt szélesebb körben is megosztani. Elárulom, nem ebből akarunk és fogunk meggazdagodni, de még csak megélni sem. Munka mellett, passzióból csináljuk, melynek jutalma az, ha néhány ismerőst sikerül jó áron remek nedűkhöz juttatni. Járulékos hozadék, hogy eztán majd nagyker áron csiccsenthetünk be mi is szombat esténként :)

Szóval a harmadik fázis csak most kezdődik. Ezt a felületet éppen az általunk megbecsült és kedvelt borok és borászok bemutatására hoztunk létre. A cikkek hangvétele lényegesen azért nem fog változni - a fogyasztói, szakbarbár hozzáállás eztán is megmarad majd. Tőlem biztosan nem fogod megtudni, hogy rozsdás metszőollóval frissen vágott akácvirág vagy tüzelő szuka által levizelt mérges-bodza illata van-e az adott nedűnek, és hogy a lecsengés tizenkettedik huszonharmad részén fokhagymás lótejben ázott penészes kenyér, vagy birkanyállal átitatott, enyhén pörkölt kátránypapír íze tör-e felszínre egy nanoszekundumra. Egyrészt mert sem fokhagymás lótejben ázott penészes kenyeret, sem birkanyállal átitatott, enyhén pörkölt kátránypapírt nem kóstoltam még, másrészt, mert bár érzem a borok különböző illatait, egy komplett illatmintát, amihez hasonlítani tudnám azokat, egyelőre még nem tároltam el a fejemben lévő hard drive-ban. A borok karakterét azért megpróbáljuk majd megragadni és bemutatni, de törekszünk azt közérthető, laikusok számára is dekódolható módon megtenni.

Remélem, sikerülni fog!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wineshack.blog.hu/api/trackback/id/tr915861638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winelover Mr.White 2014.04.14. 21:10:55

Köszönjük, igyekszünk megbecsülni magunkat. :)
süti beállítások módosítása