Wine Shack

Borblog. Nem értünk hozzá, de belepofázunk. Merthogy mi lennénk a fogyasztók. Sőt, ami megtetszik, azt áruljuk is. Kérdés?

Webshop

ws szines.jpg

Forró témák

Akik folyton beledumálnak

Régebbi írások

Facebook

Mint mohó állán a barack leve - Losonci Bálint, Parola 2012

2014.05.17. 08:40 winelover Mr. Red

losonci_parola1.jpgMondtam már, hogy azt szeretjük, ha egy belépőbor is abszolúte rendben van? Persze, hogy mondtam. Hát ez pont olyan. Emlékszem, amikor először jártam Gyöngyöstarjánban kóstolni, sikerült behúzni Ludányi Balázst és Losonci Bálintot egy körben. Csak néztem, mint a luki nyúl: „Ilyen van? Hogy innen indul a borsor, a kóstoló? Ilyen testes; érett, hozamkorlátozott szőlőből készült borokkal?”

Hát igen, van ilyen. A Parola is hibátlan alapanyagból erjedt, természetesen spontán. Felfogásban nagyon hasonló amúgy a Furfanghoz, egy csipetnyi természetes szénsav és némi alkoholos édesség (talán még egy pici maradékcukor is?) teszi behízelgővé. Ő sem elsősorban a fajtákról szól (zöldveltelini és rizlingszilváni, ha jól emlékszem), legalábbis elsőre, aztán szépen előbújnak a jellegzetes ízek, illatok. Árban is ott van, ahol a Furfang.

Említettem már, hogy érett, koncentrált szőlő az alap? Ez a mélyebb színből (is) sejthető. Seprőn is lehetett egy darabig, mert finoman krémes a textúra. Hordó viszont nincsen (csavarzáras), helyette szőlő van és gyümölcsösség, meg test. Úgy csorog le a torkon, mint egy dús, fehér húsú barack leve a mohó állán. Igazán finom. Épp olyan, mint amit az egyszerűségében is kedves címke ígér – tökéletes beszélgetős-borozgatós, elmerengős, együtt hallgatós nedű. Bármikor inkább ez, mint egy vékony, lélektelen technológia bor. Ennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wineshack.blog.hu/api/trackback/id/tr936177405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása