Wine Shack

Borblog. Nem értünk hozzá, de belepofázunk. Merthogy mi lennénk a fogyasztók. Sőt, ami megtetszik, azt áruljuk is. Kérdés?

Webshop

ws szines.jpg

Forró témák

Akik folyton beledumálnak

Régebbi írások

Facebook

Egy tökéletes fehér – Centurio Borház, Hárslevelű 2013

2014.04.27. 21:46 Mr. Red

IMG_0221.JPGA hárslevelű egy szép fajta, Tokaj egyik alapszőleje, (nem) kicsit háttérbe szorítva a furmint által. Jól aszúsodik, de nagyon finom, kifejezetten elegáns száraz borokat is lehet készíteni belőle. Jelen tétel mátrai, és má' megin' a Balázs... Igen, megint.

A palackból, megnyitva azt (reduktív, csavarzáras), buja, érzéki illat tör fel. Hárs és méz. Sok méz. A korty viszont száraz, de zamatos, atyaég, de még mennyire! Már-már olyan érzésem van, mintha szárazra erjesztett mézbort innék. Mondjuk életemben nem ittam még mézbort :)

A korty telt; szép, erőteljes, de cseppet sem bántó savakkal. A szolid alkohol ellenére is érezhetően van benne anyag rendesen. Már korábban is írtam, most is ezt érzem: Balázs boraival tanítani lehet a fajtákat.

Igen, pont ilyen a tökéletes bor, ahogy én azt képzelem, szeretem. Erotikus, izgalmas, mégis nagyon könnyen csúszik. Játékos, de komoly is egyben. Szóval nagyon profi... majdnem azt írtam, hogy munka, pedig inkább alkotás. És ha még azt is hozzáteszem, hogy 2500 forintért elérhető (lesz nálunk is nemsokára), akkor egyértelmű, hogy orbitális BEST BUY.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wineshack.blog.hu/api/trackback/id/tr246093429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása